U.S. Histos

Over Histos

De U.S. Histos is de studentenzeilvereniging van Utrecht. Histos is een dynamische vereniging waarbij sportiviteit en gezelligheid gecombineerd worden. Onze vereniging heeft ongeveer 460 leden en 27 varende vlootonderdelen. Daarnaast hebben we nog ons verenigingsschip ‘De Oude Buis’, waarop wij elke maandag, donderdag en elke derde vrijdag van de maand op borrelen. Verder heeft de U.S. Histos meer dan 30 commissies waar leden bij kunnen en 7 kaders om het opleidingstraject binnen de vereniging draaiende te houden. In de kaders zitten alle schippers en schippers in opleiding die andere leden binnen de vereniging leren zeilen. 

Activiteiten

Natuurlijk zijn we met Histos veel op het water te vinden. We organiseren ongeveer 150 zeilweekenden per jaar waar leden aan kunnen deelnemen! Dat betekent dat er gemiddeld elk weekend wel 3 soorten boten zijn waarop ja kan zeilen. We varen bijvoorbeeld met de platbodem in Friesland, met de valk lekker dichtbij in Breukelen en op de catamaran in Muiderzand. Daarnaast hebben we nog Lasers, twee J22 wedstrijdboten een kajuitsacht en 13 windsurfsets.

Naast het zeilen vieren we elk jaar uitgebreid onze verjaardag in de Diesweek. Er wordt dan dikwijls een liftweekend georganiseerd, toneel opgevoerd en natuurlijk geborreld. We organiseren ook netwerkborrels, klusdagen om de klussen aan ‘De Oude Buis’, Koningsdag op de Utrechtse grachten en nog veel meer leuke activiteiten. 

Meer informatie

Voor meer vragen kun je contact opnemen met de secretaris via secretaris@histos.nl,
(030) 253 8564 of kun je kijken op de website www.histos.nl.