G.S.Z. Mayday

Mayday is de studentenzeilvereniging uit Groningen. Het is een gezellige en actieve vereniging. Mayday is opgericht in 1994 en is vervolgens uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 280 leden. Vanaf begin af aan is er veel gezeild op het Paterswoldse meer in voornamelijk valken. In 1996 wordt het oudste nog bestaande evenement binnen Mayday voor het eerst georganiseerd: de Maydaymatch. Inmiddels heet dit het NSK Matchracen en komen de deelnemers vanuit het hele land naar het Sneekermeer voor dit evenement.

Mayday heeft in 2002 besloten om de klipper ‘Emanuel’ kopen. De naam van het schip is echter gewijzigd in ‘Nicolaas Mulerius’, vernoemd naar de vierde rector magnificus van de Rijksuniversiteit. Het schip dient dan ook als vlaggenschip van de RUG. Op de klipper wordt zo’n 160 dagen per jaar gezeild, maar het schip dient ook als sociëteit. Daarom wordt er naast het varen iedere dinsdag en donderdag een borrel georganiseerd.

Leren zeilen kan bij Mayday in zowel kiel- als zwaardboten. We maken hierbij gebruik van het CWO-systeem. Voor wedstrijdzeilen worden ook cursussen aangeboden in valken en lasers. Verder is er een wedstrijdteam dat vaart in de J22 van Mayday. Ook is er nog een skûtsjeteam dat jaarlijks meedoet aan het IFKS.

 

Meer informatie op www.gszmayday.nl