D.Z. Euros

Vereniging

Euros is de studentenzeilvereniging van de Universiteit Twente en bestaat al sinds 1964! Met onze actieve vloot van maar liefst 16 boten zeilen we op het kanaal, de Friese Meren en de Noordzee. Maar bij Euros kun je ook prima terecht als je nog nooit op een zeilboot hebt gezeten! Er zijn namelijk genoeg schippers die je de kneepjes van het vak willen leren.

Op onze kroeg aan het watersportcomplex kun je wekelijks genieten van een zelfgemaakte maaltijd en een biertje (of twee). Naast zeilen en borrelen zijn er ook allerlei klusavonden en commissies waar je je bij kunt aansluiten.

Zeilen

De verbindende kracht binnen Euros is natuurlijk de wind! Hoewel we in Enschede geen groot vaarwater hebben zeilen we elke week fanatiek op het Twentekanaal met onze Topper Topazen en Lasers.

Tijdens het zeilseizoen zijn we bijna elk weekend te vinden in Friesland op twee van onze kajuitbootjes. In de zomervakantie kun je zelfs spectaculaire tochten maken naar Frankrijk, Schotland of Noorwegen met onze 30-voets zeezeiler!

Wedstrijden

Naast het toeren laten we graag van ons zien bij verschillende zeilwedstrijden. We zijn tegenwoordig vooral actief in het teamzeilen, maar ook onze zeezeiler vaart wedstrijden zoals de “North Sea Regatta” en de “24 uurs”. Ten slotte zijn we altijd van de partij op het jaarlijkse “SLAK”. Dus ook de fanatieke wedstrijdzeiler kan bij Euros helemaal los!

Contact

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Stuur gerust een mailtje naar onze secretaris: secretaris@euros.nl

Meer informatie op www.euroszeilen.utwente.nl