D.S.W.Z. Broach

D.S.W.Z. Broach is de studenten-wedstrijdzeilvereniging van Delft. Sterker nog, Broach is zelfs de enige studentenvereniging in Nederland die zich richt op wedstrijdzeilen. Bij geen andere studentenzeilvereniging staat het wedstrijdzeilen zo hoog in het vaandel. Door deze insteek is Broach een vereniging van zeer fanatieke en enthousiaste zeilers.

Als zelfstandige sportvereniging geeft Broach studenten de gelegenheid te wedstrijdzeilen op elk niveau. Of je nu wedstrijdjes wilt varen in het weekend, wilt trainen voor een wereldkampioenschap of gewoon beter wilt leren zeilen, Broach maakt het mogelijk. Door in verenigingsverband meerdere wedstrijdboten te onderhouden is het mogelijk wedstrijdzeilen voor iedereen betaalbaar te houden en toch topkwaliteit materiaal beschikbaar te hebben.

Naast zeilen is uiteraard ruimte voor gezelligheid. Per slot van rekening is Broach wel een studentenzeilvereniging. Zo wordt er elke week geborreld en zijn er regelmatig feesten en activiteiten, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Broach After Wintersport Speciale Bieren Festijn (BAWSBF) en het kerstdiner.

Mocht je na het zeilen nog barsten van de energie, dan zijn er genoeg commissies waarin leden hun talenten ontwikkelen. Zo wordt er elk jaar een matchrace-evenement georganiseerd in de Kolk, de Slag om Delft genaamd. Hierbij strijden ongeveer tien deelnemende teams één-tegen-één in de Zuidkolk van de Schie. Elk jaar weer zorgt dit voor spanning en sensatie op dit kleine stukje vaarwater.

Broach biedt een unieke combinatie van actief zeilen tot topzeilen in combinatie met gezelligheid. Voor wie van zeilen en gezelligheid houdt is Broach een ideale plek om te vertoeven.

 

Meer informatie op www.broach.nl