A.S.Z.V. Orionis

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis is opgericht op 5 november 1985, voortkomende uit de Universitaire Sportvereniging Zeilen. Met een ledenaantal van rond de vierhonderd is Orionis een van de grootste studentenzeilverenigingen van Nederland en de enige in Amsterdam.

A.S.Z.V. Orionis stelt zich ten doel de diverse mogelijkheden van de zeilsport en het studentenleven aan te bieden en te ontwikkelen. Orionis zeilt in principe overal waar water is. Dit betekent dat we van eind maart tot begin november veel verschillende zeilevenementen organiseren. Vaak wordt hiervoor gebruik gemaakt van de Friese Meren, maar met name de wateren rond Amsterdam en IJsselmeer ontbreken hier ook niet bij. Iets minder regelmatig wordt de oversteek naar Engeland gemaakt of zoeken Orionen de zonnige Griekse of Kroatische zee op.

De vereniging heeft sinds december 2014 de beschikking over haar eigen skûtsje: ‘de Tiid Sil ’t Leare’, welke gedurende het hele seizoen wordt ingezet om Orionen op te leiden en ervaring te laten opdoen in het skûtsjesilen. Augustus 2017 zal het Orionis skûtsjeteam alweer voor de achtste maal deelnemen aan de IFKS, het grote kampioenschap in Friesland. Sinds het begin vaart het team zeer verdienstelijk mee in de kleine a-klasse, en heeft het zelfs met het minder actief worden van de ervaren crew laten zien met nieuwe teamleden weer bij de top 10 te kunnen eindigen.

Los van het zeilen speelt het studentenleven een grote rol binnen de vereniging, wat tot uiting komt in een groot aantal feesten, sportieve activiteiten, een gala, wintersport en een wekelijkse borrel.

 

Meer informatie op www.orionis.nl